Referater 2017

Titel:                 Bestyrelsesmøde

Dato:                Tirsdag d. 15.08.2017

Sted:                 Strandboulevarden 158 st. th.

Deltagere:       Winnie Ebsen, Maria Willemoes, Sanne Dam Stage, Ronnie Blaabjerg-Mølbæk,
Frederik Hvid Mortensen                                                          


Dagsorden

1.       Valg af referent og gennemgang af sidste referat

2.       Post og meddelelser

3.       Salg og udlejning

4.       VVS-gennemgang/rapport

5.       Ny administrator

6.       Klara Kluk

    a.       Ventilation

    b.       Åben dør og vinduer

7.       Vedligeholdelsesprojekt

8.       Affaldscontainere

9.       Arbejdsdag

10.   Evt.

 

1.       Sidste referat gennemgås. Maria er dagens referent

 

2.       Vi har modtaget ABF post med tilbud om arrangementer for bestyrelsesmedlemmer.

 

3.       Klubværelse #4+5 er færdigistandsat (kun de autolakkerede skabslåger mangler at blive leveret) og Monika er flyttet ind. Clara på klubværelse #6 har sagt op, og da der ikke var nogen fra ventelisten, der var interesseret, er værelset gået til en bekendt til Mathilde fra klubværelserne. Klubværelse #6 er nu i gang med at blive istandsat og vil blive overtaget d. 01.09.17.

 

4.       VVS-gennemgangen af vores installationer er stadig ikke tilstrækkelig udført og giver os ikke et billede af, om der er noget, der skal udbedres. Winnie tager nu kontakt til firmaet for sidste gang for at få noget mere konkret fra dem. Lykkes dette ikke, vil vi prøve at få en kompetent fra Gaihede til at se på det.

 

5.       Vores administrator Pamela fra Datea er på orlov fra 1. september og året ud. Vi har i stedet fået tildelt Stine Bengtsson, som vil skal møde d. 06.09.17. Desuden vil vi også få tilknyttet ny byggesagsadministrator fra Datea.

 

6.       a. Der afholdes møde mellem vores rådgiver fra Gaihede og Klara Kluk d. 13. september omhandlende etablering af ventilation.
b. Der er flere beboere, der har påtalt, at Klara Kluk har åben dør og vinduer, og at dette giver røg- og støjgener. Bestyrelsen er opmærksom på situationen.

 

7.       Inden bestyrelsesmødet havde vi byggemøde med Pernille fra Gaihede. Projektet er startet op før tid, da stilladsfirmaet fik mulighed for dette. Til gengæld skal projektet være afsluttet tilsvarende tidligere, forventet dato 24. november (+ tillægsarbejder).
I uge 34 vil der blive sat skurvogne op – det er Københavns Kommune, der bestemmer, hvor disse skal placeres, og vi kender ikke denne placering endnu.
Vi vil hænge en tidsplan for projektet op i opgangene, når denne er helt på plads.
Pernille holder møde hver uge med entreprenørfirmaet og informerer videre til bestyrelsen, når dette er relevant.
Næste byggemøde mellem bestyrelsen og Pernille er d. 06.09.2017.

 

8.       Grundet flere overfyldninger har vi desværre fået en ekstra affaldscontainer. Denne koster os årligt 3.000 kr. (skal betales sammen med naboforeningen, vi betaler 2/3). Da overfyldningerne kun sker mandag grundet en hel weekends skrald og eftermiddagsafhentning, har vi forsøgt at få ændret afhentningstidspunkt til mandag morgen. Dette kan ikke lade sig gøre.
For at komme af med containeren igen, skal vi gennem et par måneder vise, at vi ikke behøver den. Vi overvejer derfor at strippe den til, så det ikke er muligt at bruge den, og dokumentere med billeder. Dette kræver dog, at folk er disciplinerede og ikke overfylder de tre containere. Inden for nær fremtid vil vi få en ekstra container til biologisk affald, og vi tænker derfor, at det må være muligt at undvære den fjerde affaldscontainer.

 

9.       Arbejdsdag afholdes søndag d. 17.09.2017 kl.15 – se Facebook begivenheden og husk at tilmelde/afmelde!
Opgaveliste vil blive lagt op i begivenheden. Er man forhindret i at deltage, er man meget velkommen til at byde ind på en opgave. Har man forslag til opgaver, så byd endelig ind med dem!

 

10.   Winnie vil få opsat nogle ergonomiske greb i opgangen.
Kælderrum tilhørende lejligheden Strandboulevarden 158, 1. tv. er meget fugtigt og vi har undersøgt, hvad det vil koste at etablere en svanehals ud til gaden. Pernille fra Gaihede kunne desværre oplyse os om, at Københavns Kommune ikke længere tillader etablering af disse. I stedet vil vi forsøge at save noget af lågen, så der kommer bedre ventilation. Kontakt gerne bestyrelsen, hvis andre oplever høj fugtighed i deres kælderrum.

 

Næste byggemøde og bestyrelsesmøde er d. 6. september 2017.

 

 

Titel:                 Budget-/bestyrelsesmøde

Dato:                Torsdag 16. feb. 2017

Sted:                 Strandboulevarden 158

Deltagere:       Winnie Ebsen, Maria Willemoes, Sanne Dam Stage                                                                                           


Dagsorden

1.       Valg af referent og godkendelse af sidste referat

2.       Post og meddelelser

3.       Salg og udlejning

4.       Vedligeholdelsesprojekt

5.       Vandskade

6.       Generalforsamling

7.       Fastelavn

8.       Evt.

 

1.       Referat godkendt; bestyrelsesmøde af 23. jan. 2017.
Maria skriver referat for dette møde.

2.       Ingen post siden sidste møde.

 

3.       Værelse #9 er færdigrenoveret, og Johan Ehlers er flyttet ind d. 1. februar 2017.            

 

4.       Vi har været meget utilfredse med forløbet og vores rådgiver i Gaihede, og vi har derfor nu fået en ny rådgiver, som vi skal mødes med tirsdag d.21. februar 2017. Dette møde vil primært dreje sig om at forventningsafstemme. Vores administrator deltager også i mødet. Forhåbentlig kan vi tage nogle endelige beslutninger og komme i gang. Vi vil opdatere omkring sagen på generalforsamlingen.

Mødet med den nye rådgiver Pernille Køj Veng gik rigtig godt. Bestyrelsen er meget positive stemt over for hende og vi glæder os til samarbejdet. Hun virker meget kyndig og har svar på vores spørgsmål. Hun er nu gået i dialog med entreprenøren, så vi kan få taget nogle beslutninger.

 

5.       Vandskaden i Randersgade 74 tv. er stadig i gang. Frederik og Anne har fået afmonteret køkkenet og rummet affugtes. Ann-Sofie venter stadig på genhusning før håndværkerne kan går i gang hos dem.
Vandskaden skyldtes en samling mellem kobber og stål og er ifølge VVS’eren ikke den sidste vi vil få at se. Vi har derfor valgt at bestille foreningens VVS’er til at gennemgå samtlige lejligheders rør for.
Der har gennem noget tid været observeret en vandsamling på Klara Kluks toilet, og vi har derfor haft en VVS’er ude at se på det. Da der ingen vandrør er i den væg hvorunder vandet samles, har man vurderet, at vandet må stamme fra vandrester efter gulvvask. Dette vil de holde øje med. I forbindelse med at VVS’eren var ude at se på dette, fandt han et tæret gasrør, som akut skulle udbedres. Vi har valgt, at når VVS’eren alligevel skal rundt i lejlighederne og se efter kobber/slål-samlinger, skal han også tjekke vores gasrør.
I vil få besked om, hvornår VVS’eren kommer rundt i lejlighederne, og der vil være mulighed for at aflevere nøgle til Winnie.

6.       Generalforsamlingen bliver 9. marts kl. 19.00 hos Winnie. Der er oprettet et facebookevent, og det er meget vigtigt, at alle til- eller afmelder sig!
Der er vigtig information på mødet samt forslag til vedtægtsændringer fra Datea, som kræver stemmer fra 11 medlemmer, det er derfor vigtigt at møde op eller sende en fuldmagt med til mødet.

7.       Fastelavn bliver afholdt d. 25. februar kl.10 i gården. Både voksne og børn er velkomne!

8.       Intet at tilføje denne gang.

 

 

Titel:                 Bestyrelsesmøde

 Dato:                Mandag 23. jan. 2017

 Sted:                 Strandboulevarden 158

 Deltagere:       Winnie Ebsen, Maria Willemoes, Sanne Dam Stage & Frederik Hvid Mortensen                                                                                                    

 


Dagsorden

 

1.       Valg af referent og godkendelse af sidste referat

 2.       Post og meddelelser

 3.       Salg og udlejning

 4.       Vedligeholdelsesprojekt

 5.       Vandskade

 6.       Centralvarme, Ronnie

 7.       Andelsnet, internet

 8.       Fastelavn

 9.       Valuar

 10.   Evt.

 

 1.       Referat godkendt; bestyrelsesmøde af 12. dec. 2016.
Maria skriver referat for dette møde.

 2.       Post til andelsboligforeningen gennemgået, der har ikke været meget gang i foreningens postkasse hen over julen, og der har derfor ikke været noget der skal behandles.

 3.       Marlene værelse #9 er fraflyttet, og foreningen er i gang med at            renovere værelset.
JohanEhlers overtager værelset d.  1. februar 2017.                      

 4.       Gaihede har indhentet fire tilbud, desværre var alle fire tilbud væsentligt over det budgetterede, hvilket vi selvfølgelig er meget frustrerede over. Vores konsulent fra Gaihede er gået i dialog med entreprenøren med det bedste tilbud for at imødekomme vores budget. Desværre kan priserne ikke presses yderligere. Vi er i bestyrelsen derfor begyndt at kigge på muligheden for at splitte projektet op i to omgange, for ikke at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Så i første omgang starte med taget og sætningsrevner i facaden samt nye vinduer mod gaden, og i stedet udsætte renovering af gårdfacade med udskiftning af vinduer, samt ting der ikke kræver stillads.
På bestyrelsesmødet gik vi ned i de enkelte priser og vil forsøge at nærme os en mere overskuelig opstilling af tilbuddet/opgaven og en konkret pris, og rådføre os med vores administrator, Pamela, fra Datea, som må regne på de nye tal.

 

5.       Der har været vandskade i Randersgade 74, 1. tv., som har fået konsekvenser for de to underliggende etager. Efterarbejdet vil tage op til 3 måneder. Ann-Sofie og familie har valgt at blive genhuset i den periode, Frederik og Anne har valgt at blive.
Sagen har desværre trukket ud pga. nogle mails, der var røget i Dateas spamfilter, hvilket desværre også har forøget omfanget.
Frederik er kontaktperson i denne sag.
SSG skadeservice håndterer sagen, kontaktperson der er Driton, men denne kontaktes kun, hvis Frederik ikke kan være behjælpelig.

 

6.       Der er stadig problemer med at få ordentlig varme på radiatorerne ved hjørnevinduet mod gården. Det er planen, at der skal kigges på pumperne i varmecentralen igen.   

 

7.       Jørn er i dialog med Andelsnet grundet den dårlige internetforbindelse. De mener det er vores rutere, der er for gamle. I opfordres til at komme med tilkendegivelser på Facebook, hvis I oplever problemer med forbindelsen.

 

8.       Maria og Andrea er kommet med en forespørgsel på, om vi i foreningsregi kan afholde et lille fastelavnsarrangement i gården. Dette er der givet godkendelse til.
Arrangementet vil blive afholdt d. 25. februar kl.10 i gården. Både voksne og børn er velkomne!

 

9.       Vores valuar fra Danbolig, Sidsel Guldhammer, har været på besøg igen. Hun så vores fællesarealer samt Randersgade 74, 1. th. og Strandboulevaren 158, 1. tv og 3. sal. Der har været en stigning i markedet for salg af hele ejendomme til udlejning, og hun mente derfor, at vi kunne derfor forvente en stigning. Denne vurdering samt forslag til andelskronen, fremlægges på generalforsamling i foråret.

 

10.   Intet at tilføje denne gang.